• Sportspreekuur podotherapie iedere laatste donderdag van de maand

  30 okt 2019
 • Beste jeugdleden, leden en ouders van jeugdleden,

  Elke laatste donderdag van de maand zal ik een (sport)spreekuur houden voor podotherapie tussen 18:15 en 18:45 in het krachthonk. Alle (jeugd)spelers van TOGB zijn hierbij welkom. Aan deze bezoeken zitten geen kosten verbonden. Mocht er nader onderzoek of therapieën plaatsvinden dan zullen hier wel kosten aan verbonden zitten. De kosten worden van te voren besproken en worden vaak grotendeels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Indien jullie spelers klachten hebben aan de voeten, enkels, onderbenen, knieën, heupen en of rug is het zeker zinvol ze te adviseren de laatste donderdag van de maand even bij mij langs te lopen. Als podotherapeut kijk ik vooral naar stands afwijkingen, mobiliteit, stabiliteit van de onderste extremiteit en de (voetbal)schoenen, dit in relatie met klachten. Ik kan de klachten snel beoordelen en hier een passend advies over uitbrengen. Op deze manier kunnen de klachten mogelijk snel worden opgelost. Vroegtijdige beoordeling en mogelijke behandelingen kunnen erger voorkomen.

  Mijn therapieën kunnen bestaan uit podotherapeutische zolen ter correctie van de afwijkende standen en ter stabilisatie tijdens het staan, oefentherapie, taping, manuele therapie / mobiliseren van de voet en kleine schoenaanpassingen.

  Hieronder een aantal klachten die ik veel zie in mijn dagelijkse praktijk. Klachten die mogelijk ook bij uw kinderen voor kunnen komen. De meeste klachten ontstaan door een verstoring in de belasting en belastbaarheid. De verstoringen bij kinderen zijn vaak een combinatie een snelle groei, hogere belastingen, afwijkende voet/knie/heupstanden, verminderde mobiliteit en stabiliteit.

  M. Sever is een (sport-) blessure die pijn aan de hiel(en) geeft en komt veel voor bij sportende kinderen tussen de 7-14 jaar met de piek tussen de 8-11 jaar.

  Ook pijn aan de binnenkant van de voet/enkel komt veel voor bij kinderen tussen de 4-12 jaar.

  Ook op oudere leeftijd komt dit regelmatig voor in de vorm van

  -              Pijn aan de onderzijde van de voet

  -              Pijn aan de achillespezen/kuiten

  -              Pijn net onder de knie

  -              Pijn ter hoogte van de knieschijf

  Heb je last van deze klachten of heb je vragen hierover?

  Ik ben bereikbaar op 06-41107779 of via info@podotherapiedocter.nl.

  Voor een kennismaking kan je de laatste donderdag van maand altijd langs lopen tussen 18:15-18:45.

  Met vriendelijke groet,

  Paul Docter