• Halverwege de voorbereiding op het nieuwe zaalseizoen, na al twee zaalwedstrijden gespeeld te hebben, vertrokken we zondag morgen om 08.30 uur, 6/9 naar Vries, gemeente Tynaarlo, het noordelijkste puntje van Drente, onder de rook van Groningen. Op 250 km afstand van Berkel en Rodenrijs streken we om 11.00 uur neer in de sporthal aldaar. Even wat drinken en eten, coronaregels aanhorend, omkleden, en warming up om 11.30 uur.

  Om 1200 uur wachtte HV Borger uit Borger ons op om de eerste wedstrijd te spelen. Een uiterst stugge ploeg en een gerenommeerde 1-ste klasse team. We moesten even wennen weer, de wedstrijd ging lang gelijk op maar wonnen we op het laatste moment met het kleinst mogelijk verschil. Vooral onze verdediging, gebaseerd op overtal creëren aan de balkant vergt nog veel concentratie, gecoördineerd voetenwerk en vooral conditie. Gaandeweg de wedstrijd kregen we dat steeds beter voor elkaar.

  De 2de wedstrijd was niet spannend. De tegenstander met de mooie naam Cirkel Tijgers is het handbalteam van de Rijks Universiteit Groningen (RUG). We waren veel te sterk, de hele wedstrijd door, resulterend in een steeds beter lopende verdediging. We liepen maar tegen 3 tegendoelpunten op en scoorden er zelf 6x zoveel.

  Het venijn van de dag zou in de lastste wedstrijd moeten zitten.
  We speelden tegen onze gastvrouwen, VAKO. Dit team onder leiding van Sandra van Bergen, oud aanvoerder en speelster van onze trainer/coach bij V&K Groningen, maakte vooraf TOGB al duidelijk dat de overwinning nooit in gevaar zou komen tegen ons. Natuurlijk waren we op de hoogte van de kracht van enkele speelsters en de uitslagen van VAKO in het vorige seizoen logen er niet om. Tot aan de coronacrisis bleven ze met overmacht ongeslagen.
  Hoe anders was de waan van het moment. We kwamen met 1-0 achter, daarna de gelijkmaker en de voorsprong 1-2. Die voorsprong is nooit meer in gevaar gekomen, eindstand 13-16 in ons voordeel. Deze sterke en zeer gemotiveerde ploeg met enkele topschutters waren niet bestand tegen onze nieuwe dekking, het verdedigen met overtal aan de balkant verliep bijna foutloos, met vlagen was kippenvel ons deel. Conditioneel ijzersterk, perfect gecoördineerd voetenwerk, uiterste concentratie in het uitvoeren de taken, tomeloze energie en een ongekende wil om te winnen was ons visitekaartje in het Hoge Noorden, we verwachten dat ook in Het Hoge Land te kunnen prolongeren.

  Nog 6 weken voor de zaal spelen we nog 4 veldwedstrijden (zien we als oefenwedstrijden) en 1 oefenwedstrijd in de zaal tegen Odis uit de Lier op zaterdag 18/9 20:00 uur.


  De 250 km terugreis, geen blessures , is met een prima gevoel en een glimlach van oor tot oor verlopen....


  Groetjes van Dames1