• Nieuwsbrief mei 2022

  Klik hier voor de laatste nieuwsbrief!

 • NEW: Nieuwsbrief februari 2022

  Klik HIER voor de nieuwsbrief februari 2022!!

  De nieuwsbrief is er weer. Dit keer in een iets andere vorm! Alle leden hebben een mail ontvangen met een link naar de nieuwsbrief op deze website. Mocht dit niet het geval zijn meldt je dan aan via communicatie-handbal@togb.nl

   

 • Nieuwsbrief augustus 2020

  Beste handbal liefhebbers,
   
  Het nieuwe seizoen staat alweer bijna op het punt van beginnen. We hopen dat iedereen een leuke vakantie heeft gehad. Wij als bestuur hebben er weer zin in en we hopen jullie natuurlijk ook. Zoals altijd bij de start van het nieuwe seizoen, is er weer veel informatie die we met jullie willen delen! Heb je vragen over deze nieuwsbrief, stuur dan een mail naar communicatie-handbal@togb.nl
   
  Start van het nieuwe seizoen
   
  Inmiddels zijn de dames van DS1 en A1 al begonnen met trainen. De trainingen van de overige teams beginnen vanaf maandag 31 augustus. Het weekeind erop (5/6 september) zijn de eerste wedstrijden. Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden in de HandbalApp of op de website.
   
  Op woensdag 2 september is er een informatieavond voor leden/ouders, trainers en coaches. Verderop in deze nieuwsbrief vind je hier meer informatie over.
   
  Teamfoto’s
   
  Graag willen we nieuwe teamfoto’s maken voor onze website. Dit willen we doen tijdens de eerste thuiswedstrijden. Graag hier rekening mee houden in de voorbereiding op de wedstrijd, zodat er genoeg tijd overblijft voor de normale voorbereidingen op de wedstrijd. Het is de bedoeling dat de foto’s in wedstrijdtenue worden genomen. Als je liever niet wilt dat je (kind) op de teamfoto komt, geef dit dan aan bij de coach.
   
  Corona maatregelen rond trainingen en wedstrijden
   
  Helaas is het coronavirus nog niet uit ons leven verdwenen. We moeten ons dan ook houden aan de genomen coronamaatregelen. Wat deze regels precies zijn, kun je lezen op onze website. De regels gelden bij trainingen en wedstrijden op ons eigen complex, maar ook bij uitwedstrijden. De regels gelden voor alle leden, spelers, begeleiding en toeschouwers. Volg altijd de aanwijzingen en markeringen die ter plaatse gelden.
   
  Vacature ledenraad SV TOGB
   
  Als afdeling Handbal moeten wij leden afvaardigen voor de ledenraad van de sportvereniging TOGB. Het doel van de ledenraad is om toezicht en controle te houden op het centrale bestuur van TOGB. Onlangs is Stephanie van Gent gestopt als lid van de ledenraad en daarom zijn we op zoek naar iemand die haar plaats wilt innemen. Via deze plaats willen wij Stephanie hartelijk danken voor haar jarenlange inzet in de ledenraad. Heb je interesse om plaats te nemen in de ledenraad of wil je meer informatie over de precieze werkzaamheden, stuur dan een bericht naar secretaris-handbal@togb.nl
   
  Kampleiding
   
  Ook is er een wisseling in de kampleiding. Vanessa v/d Bosch zal voortaan aanspreekpunt zijn voor het kamp. Vanessa volgt Heidi Claessen op, die dit jarenlang met veel enthousiasme heeft gedaan. Namens het bestuur willen we Heidi hartelijk danken voor haar inzet.  
   
  Wedstrijdshirts
   
  Zoals jullie misschien weten, heeft onze trouwe sponsor Intersport Doesburg kortgeleden moeten besluiten om de deuren te sluiten. Doesburg leverde en bedrukte de wedstrijdshirts voor heel TOGB. Op dit moment bekijken wij binnen de vereniging hoe de aanlevering van nieuwe shirts in de toekomst plaats kan vinden. Meer info volgt zo snel mogelijk.
   
  Persoonlijke informatie sportlink
   
  Om onze administratie up-to-date te houden willen wij iedereen verzoeken om zijn of haar persoonlijke gegevens in de HandbalApp te controleren en aan te passen als dit nodig is. Je gegevens worden dan automatisch aangepast in onze administratie. We willen je ook vragen om voor 31 augustus een recente pasfoto te uploaden. Een recente pasfoto is verplicht als je deelneemt aan wedstrijden.
   
  Contractverlening René van Mulken
   
  Via Facebook en Instagram lieten wij al eerder weten dat René zijn contract als hoofdtrainer met 1 jaar heeft verlengd. René en dames veel succes in de 1e klasse!
   
  Bijeenkomst ouders/verzorgers
   
  Zoals gebruikelijk aan het begin van het seizoen zullen we ook dit jaar weer een bijeenkomst houden voor leden, ouders/verzorgers, trainers en coaches. Hierin vertellen we wat bijvoorbeeld de plannen zijn voor aankomend seizoen, de regels die we als handbalvereniging hebben en wie je kunt benaderen als je vragen hebt.
   
  Dit jaar wordt de bijeenkomst op woensdag 2 september om 20:00 uur gehouden op het sportcomplex van TOGB. Afhankelijk van de belangstelling bekijken we nog waar we dit precies zal zijn.
   
  Handballen in toernooi-vorm voor de F3
   
  Het NHV heeft een nieuwe vorm van handballen voor de jongste kinderen (F-jeugd) ontwikkeld. Dit betekent dat onze jongste leden voortaan handballen in toernooi-vorm. De afgelopen jaren heeft er een pilot gedraaid in andere delen van het land. De kinderen van de F3 gaan dit seizoen alvast spelen via deze nieuwe vorm. De F1 en F2 spelen op dit moment nog wel gewoon 1 wedstrijd in het weekeind. Vanaf het seizoen 2021/2022 is het de verwachting dat alle F-teams via dit concept gaan spelen
   
  Maar wat is nu precies dit nieuwe concept?
   
  De kinderen gaan dus in toernooi-vorm spelen. In de weekeinden dat er gespeeld wordt, zullen er 3 of 4 wedstrijden plaatsvinden (in de ochtend of middag). De speelrondes voor het gehele seizoen zijn al terug te vinden in de HandbalNL app of op de website. Naast de wedstrijden worden er tussen de wedstrijden door activiteiten/oefeningen gedaan om de kinderen op een speelse manier de handbalvaardigheden eigen te laten maken. Meer informatie is te vinden op de website handbal.nl. Tijdens de informatieavond van 2 september zullen we hier ook nog even bij stil staan.
   
  De F3 zal dit seizoen starten met een handbalfestijn op zaterdag 12 september bij Ventura in Schiedam. Hierbij maken de kinderen, coaches en ouders kennis met de nieuwe vorm van spelen, maar ook met goalcha. Op de website van het NHV vind je meer informatie over dit festijn. Het festijn vindt plaats tussen 9.45 uur en 13.45 uur. Zet deze dag dus alvast in je agenda. Een week later start het seizoen met het eerste toernooi.
   
  Oproep voor spelleider F-jeugd
   
  Wij zijn op zoek naar enkele ouders van de F-jeugd die het leuk vinden om te leren hoe ze een F-wedstrijd in goede banen kunnen leiden. Hiervoor hoef je geen handbalachtergrond te hebben. Wij leiden ieder weekeind veel jonge meiden op tot jeugdscheidsrechter. Dit gaat al heel erg goed. In de praktijk blijkt wel dat juist bij de F-wedstrijden er regelmatig uitgelegd moet worden waarom er gefloten wordt. Dat vinden de jongere scheidsrechters vaak toch nog moeilijk. Hier kunnen de ouders dus goed bij helpen. De afgelopen jaren hebben wij al meerdere ouders tot spelleider bij de F-jeugd opgeleid. De ouders hebben dit altijd met veel plezier gedaan maar ook hun kinderen worden ouder en daarom willen ze het stokje nu graag doorgeven aan andere ouders. Heeft u interesse neem dan contact op met Yvette van den Bulk via scheidsrechterzaken-handbal@togb.nl
   
   
  Schoenenverkoop
   
  Dinsdag 8 september komt Xcelsior weer langs bij TOGB Handbal. Je ontvangt 20% korting op alle sportschoenen. Bovendien ontvangt TOGB Handbal € 2,50 per verkocht paar. Heb je dus nieuwe schoenen nodig, kom dan gezellig langs. Je kunt de mensen van Xcelsior vinden in onze sporthal.
   
 • Nieuwsbrief mei 2020 - Hervatting training met inachtneming corona maatregelen

  Maandag 11 mei starten we weer met handbaltrainingen voor de jeugd. Iedereen t/m 18 jaar kan 1x per week trainen. Het trainingsschema vind je hier. Omdat we niet met teveel personen tegelijk willen trainen, zijn sommige teams opgedeeld in groepen. Via de coaches horen jullie voor het weekend in welke groep je bent ingedeeld. Trainers zorgen voor aangepaste trainingen voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar. We spelen geen wedstrijden.

  Alle ouders/verzorgers hebben geen toegang tot het sportpark. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training. Jonge kinderen kunnen afgezet worden bij het hek van de fietsenstalling. Dat is de enige ingang van het sportpark. De enige uitgang is het hek bij de parkeerplaats. Trainers begeleiden de jeugd naar en van het veld. De kantine blijft gesloten. Er is alleen een toilet voor noodgevallen. Daarnaast zorgen wij voor handgel en desinfecterende spray om je bal te ontsmetten. Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand!

  Regels voor de trainingen


  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar TOGB en wacht op je trainer op de daarvoor aangewezen plek. Kom zoveel mogelijk alleen.
  • Kom in sportkleding en zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest.
  • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, zoals de trainers, begeleiders en bestuursleden.
  • Sporters van 13 t/m 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden tot trainers en andere sporters (behalve personen uit eigen huishouden).
  • Gebruik zoveel mogelijk alleen je eigen bal.
  • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken.
  • Ga na de training direct naar huis. Je kunt niet douchen bij TOGB.

  Algemene hygiënemaatregelen

  • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar).
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Na gebruik van een zakdoekje, gooi deze dan gelijk weg in een prullenbak.
  • Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
  • Gebruik voor en na de training handgel om je handen te ontsmetten.
  • Schud geen handen en vermijd het aanraken van je gezicht.

   

 • Hallo allemaal,

  We hopen dat het goed gaat met iedereen. We missen net als jullie waarschijnlijk het handballen en het contact met elkaar bij TOGB. 
   
  Corona-maatregelen
  Het kabinet heeft op dinsdag 21 april bekendgemaakt dat veel van de landelijke maatregelen om het coronavirus tegen te gaan na 28 april worden verlengd tot en met 19 mei. Wel mogen vanaf 29 april:
  - Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding samen buiten sporten.
  - Jongeren van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
   
  Voor TOGB Handbal betekent dat:
  - senioren in elk geval tot en met 19 mei niet kunnen sporten bij TOGB;
  - de kantine en kleedkamers in elk geval tot en met 19 mei gesloten blijven;
  - het SV bestuur ons gevraagd heeft na te denken over hoe we de buitensportactiviteiten voor de jeugd weer kunnen opstarten en per wanneer. Donderdagavond hebben we dit met het bestuur besproken. De Technische Commissie peilt de trainers en coaches en na afstemming met de SV horen jullie hier snel meer over.
   
  Nieuw seizoen
  Op de achtergrond zijn we ook alweer bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. In deze nieuwsbrief willen we graag het volgende met jullie delen.
  - Als je wilt stoppen met handbal laat dit dan voor 1 mei weten door te mailen naar ledenadministratie-handbal@togb.nl
  - Door de coronacrisis is het onduidelijk of en wanneer het jaarlijkse handbalkamp gehouden gaat worden. We nemen hier uiterlijk 1 juni een besluit over.
  - Het bestuur heeft besloten dat de algemene ledenvergadering van de afdeling Handbal te verplaatsen naar het najaar. De uitnodiging hiervan volgt later. Op 25 mei is er wel een ledenraadsvergadering van de SV om de begroting vast te stellen. 
  - Via Facebook en Instagram lieten we al weten dat onze scheidsrechters volgend jaar in een nieuw tenue te bewonderen zijn. Dit is mogelijk gemaakt door onze sponsoren, Rene Snels Tuinstylist en camper- en caravanstalling Leo van Haastert.
   
  Word vrijwilliger!
  - We zijn erg blij dat onze handbalvereniging elk jaar meer leden krijgt. Dit betekent wel dat er ook steeds meer vrijwilligers nodig zijn om alles draaiende te houden. Zo zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar:
  • trainers- en coaches voor diverse teams
  • leden voor de toernooicommissie. Binnen de toernooicommissie help je bijvoorbeeld met het verwerken van uitnodigingen van andere handbalverenigingen en in de toekomst wellicht het organiseren van een eigen toernooi.
  • leden die handig zijn met social media en willen helpen om bijvoorbeeld foto's en/of verslagen te maken van wedstrijden- en evenementen binnen onze handbalvereniging
  - een lid of ouder van een jeugdlid die namens de afdeling Handbal lid wil worden van de ledenraad van de SV
  Heb je interesse of vragen? Laat het ons dan weten via communicatie-handbal@togb.nl
  Het maakt overigens niet uit als je niet zoveel over handbal weet of dat je pas lid bent geworden. Extra handjes zijn altijd welkom.
   
  Handbalmasterz
  We horen vaak dat ouders nog niet precies weten welke spelregels er binnen het handbal gelden. Het lijkt ons daarom leuk om in de komende weken via Facebook en Instagram wat spelsituaties met jullie te delen. Deze spelsituaties komen uit de Handbalmasterz. Dit is de spelregelsite van het NHV. Als je het leuk vindt dan is het ook mogelijk om later je spelregelbewijs te behalen. We zijn aan het kijken of we dit centraal kunnen organiseren. Als je het leuk lijkt laat het dan weten via communicatie-handbal@togb.nl. Als je al wat langer handbalt dan zijn er zeker ook spelsituaties waarvan je het antwoord denkt te weten maar de spelregels soms net iets anders zeggen. We zijn benieuwd!

  In de volgende nieuwsbrief hopen we meer te kunnen vertellen over de teamindeling en de start van het nieuwe seizoen.
  Hopelijk tot snel op het handbalveld!

  Met vriendelijke groet,

  Namens het bestuur
  Sander van Eersel
 • Nieuwsbrief december 2019

  De nieuwsbrief is er weer. Dit keer in een iets andere vorm! Alle leden hebben een mail ontvangen met een link naar de nieuwsbrief op deze website. Mocht dit niet het geval zijn meldt je dan aan via communicatie-handbal@togb.nl

   

 • Archief nieuwsbrieven

 • nieuwsbrief oktober 2019

  Nieuwsbrief togb handbal oktober 2019

   

   

   

   

  nieuwsbrief juli 2019

  nieuwsbrief togb handbal juli 2019