• Warm welkom avonden


 • Het bestuur reserveert iedere maand voor de bestuursvergadering een half uurtje om nieuwe leden en hun ouders een warm welkom te geven. In de kantine vertellen we over het reilen en zeilen bij onze vereniging. Denk aan informatie over trainen, afspraken rond wedstrijden, maar ook clubkleding, activiteiten en niet te vergeten vrijwilligerswerk komt aan de orde.

  Ook huidige leden en hun ouders zijn van harte welkom om langs te komen als ze vragen of tips hebben voor het bestuur of voor de vereniging. 
   
  Het eerste "Vraag het aan het bestuur" van dit siezoen staat gepland op dinsdag 22 augustus om 19.30.
   
  De volgende data zijn:
  Dinsdag 12 september 19.30
  Dinsdag 10 oktober 19.30
  Dinsdag 7 november 19.30
  Dinsdag 12 december 19.30
  Dinsdag 9 januari 19.30
  Dinsdag 13 februari 19.30
  Dinsdag 12 maart 19.30
  Dinsdag 9 april 19.30
   
   
   
 • Algemene informatie

  Handbal is een balsport die in competitievorm gespeeld wordt. TOGB Handbal neemt deel aan de competitie van het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Een handbalseizoen loopt van augustus tot juli en bestaat uit een zaalcompetitie (oktober-maart) en een veldcompetitie (september-oktober en april-juni). Voor het spelen van de competitiewedstrijden heeft TOGB Handbal teams in verschillende leeftijdscategorieën. Een team bestaat uit minstens 7 spelers (6 veldspelers en een keeper) en een coach.

  Proeftraining

  Heb je interesse om bij TOGB Handbal te komen handballen? Je bent altijd welkom voor een proeftraining. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Op basis van je leeftijd hoor je bij een categorie. Iedere categorie heeft zijn eigen trainingstijden. Op deze tijden kun je mee doen met een proeftraining.

  Inschrijven en opzeggen

  Het lidmaatschap van TOGB Handbal geldt voor 1 seizoen (augustus tot juli) en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Wanneer het lidmaatschap tussentijds wordt opgezegd, is restitutie van contributie niet mogelijk. Opzegging van het lidmaatschap is alleen schriftelijk mogelijk bij de ledenadministratie. Dit moet altijd vóór 1 mei van het lopende seizoen binnen zijn.

  Contributie

  Op het inschrijfformulier teken je een machtiging om de contributie jaarlijks automatisch af te laten schrijven. Dit gebeurt jaarlijks rond 1 oktober. Indien je halverwege het seizoen lid wordt ontvang je een verzoek tot betaling. Wanneer je geen machtiging tekent, kan het contributiebedrag voor 1 oktober van het lopende seizoen overgemaakt worden naar TOGB Handbal.
  Lees meer informatie over contributie??

  Training

  De trainingen vinden plaats op basis van een rooster dat per seizoen wordt vastgesteld. Tijdens de veldcompetitie wordt er op het buitenveld getraind en tijdens de zaalcompetitie in de Vermeulenhal. In de sporthal zijn schone sportschoenen, zonder zwarte zool, verplicht! Bij het trainen is gemakkelijk zittende kleding voldoende om mee te kunnen trainen. De vereniging zorgt voor trainingsmateriaal, maar we verwachten wel dat ieder lid een eigen handbal aanschaft. De ballen zijn te koop bij de betere sportwinkels.  TOGB heeft regelmatig acties om een bal via TOGB aan te schaffen. Houd hiervoor de nieuwsberichten in de gaten.
  In een teamsport is het vanzelfsprekend dat je de trainingen bijwoont. Kun je onverhoopt een keer niet aanwezig zijn? Zorg dan dat je je netjes afmeldt bij de trainer.

  Wedstrijden

  Thuiswedstrijden worden tijdens de veldcompetitie op het veld bij het clubgebouw van TOGB gespeeld. Gedurende het zaalseizoen gebruiken we de sporthal. De wedstrijddagen zijn zaterdag en zondag. De recreantenteams spelen een midweekse competitie.

  Wedstrijdtenue

  Ieder handballid schaft zelf een tenue aan. Dit is te koop via onze website in de TOGB Ledenshop. Het tenue bestaat minimaal uit een shirt en broekje. Pasmaten zijn beschikbaar op de club. Bestelde kleding kan iedere donderdag tussen 20:00 en 21:00 worden opgehaald in de kantine. Vanaf de C-jeugd wordt verplicht met een rugnummer gespeeld. Rugnummers worden door de ledenadministratie toegekend. Na aanschaf van het tenue is het eigendom van de speler.

  Vervoer van en naar wedstrijden

  Bij uitwedstrijden doen wij voor het vervoer een beroep op ouders. De coach of begeleider van ieder team regelt onderling met de ouders het vervoer naar uitwedstrijden. Het verzamelpunt wordt per team afgesproken en is na te vragen bij de coach van het team.  De bestuurders van de auto’s zijn verantwoordelijk voor vervoer volgens de wettelijke regels die hiervoor gelden. S.V. TOGB draagt hier geen verantwoordelijkheid voor en aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

  Adreswijziging

  Voor het wijzigen van een adres kan een email gestuurd worden naar de ledenadministratie.

  Vrijwilligers

  Een vereniging kan alleen maar succesvol draaien door inzet van vrijwilligers. Wij zullen daarom een beroep doen op leden en ouders van leden om ons te helpen bij de invulling van diverse taken als het coachen en/of trainen van teams, fluiten van wedstrijden, bardiensten, etc. Wil je een bijdrage leveren aan onze vereniging? Kijk dan eens op de pagina met alle vacatures.

  Alle informatie nog eens nalezen?

  In onderstaand document kun je nog eens nalezen hoe het er bij TOGB Handbal precies aan toe gaat.

  Informatie TOGB Handbal