• Handbal Dames TOGB B1 ongeslagen Kampioen in de topklasse

  24 mrt 2024
 • Wat een fantastische avond was het afgelopen donderdag in De Vermeulenhal. Er was geen plekje meer vrij op de tribune. "De meiden waren zenuwachtig, vooral toen ze zagen hoe vol de tribunes waren. Het was geweldig om te zien hoe familie, vrienden en clubgenoten hen kwamen steunen. Veel jonge spelers van de TOGB D en E-jeugd deden gezamenlijk de warming-up en liepen mee met zowel TOGB als tegenstander Hercules” aldus de begeleiders van dit talentvolle damesteam.

  Na een wat onrustig begin, waarschijnlijk door de zenuwen, kregen de meiden snel controle over de wedstrijd. Ze speelden sterk in de verdediging, gaven weinig ruimte weg en de frustratie bij de tegenstander nam toe. Ondanks enkele slordigheden in de aanval, gingen de dames rusten met een comfortabele voorsprong van 13-2.

  In het begin van de tweede helft kwam Hercules sterk terug, met drie snelle doelpunten. Echter, niet lang daarna liep TOGB verder uit. Hercules maakte het TOGB niet al te moeilijk en de scores kwamen werden dan ook uit verschillende posities op veld gescoord.

  De wedstrijd eindigde in 30-12, waarmee TOGB Dames B1 ongeslagen kampioen werd. TOGB B1 komt ui in de Topklasse Zuidwest, het hoogste regionale niveau.

  "Als je kampioen wordt met nog drie wedstrijden te gaan dan is dat super knap. Het is prachtig om te zien hoe dit jonge team zich heeft ontwikkeld. De meiden hebben er hard voor gewerkt en dit resultaat is een mooie beloning. Als TOGB zijn we harstikke trots op deze meiden”.