• Sporten bij TOGB na 14 oktober

  Dinsdag 13 oktober 2020 heeft het kabinet nieuwe landelijke maatregelen bekend gemaakt ter bestrijding van het coronavirus. Voor ons als sportvereniging betekent dit met ingang van woensdag 14 oktober 22.00 uur het volgende.

  Voor handbal en voetbal:
  a. De competitie is stilgelegd.

  b. Jeugdleden tot en met 17 jaar kunnen blijven trainen en mogen oefenwedstrijden spelen tegen teams van de eigen club.

  c. Leden van 18 jaar en ouder kunnen niet meer in regulier teamverband trainen. De technische commissies bekijken samen met de trainers of trainingen kunnen worden georganiseerd waarbij in groepjes van maximaal 4 op 1,5 meter kan worden getraind. Als daar mogelijkheden voor zijn wordt dat rechtstreeks met de betrokken teams gecommuniceerd. 

  Voor tennis:

  a. Er kan getennist worden.

  Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

  b. Tennislessen gaan door. Waar nodig wordt de groepsgrootte aangepast aan de nieuwe maatregelen.

  Voor biljart:

  De afdeling Biljart had eind september al besloten de biljartactiviteiten voor 3 weken te staken. Dit zal ook de komende 4 weken het geval zijn.

  Daarnaast zullen de kleedkamers voor iedereen gesloten zijn. De kantine was en blijft gesloten. Alleen sporters, staf en dienstdoende vrijwilligers hebben toegang tot het sportpark.

  Deze maatregelen gelden in elk geval de komende 4 weken.

  Voor ons als sportbestuur zijn deze maatregelen een gegeven. We vertrouwen erop dat iedereen zich hier strikt aan houdt. Wij zullen daar ook op toezien. Ga hier svp niet met onze vrijwilligers over in discussie.

  De afgelopen weken is ons opgevallen dat ouders buiten de hekken naar de sportactiviteiten van hun kinderen staan te kijken. Buiten het sportpark is dat hun eigen verantwoordelijkheid. Als bestuur willen wij het echter ontraden want het is niet in de geest van de geldende maatregelen. En als u dan toch blijft kijken houd u dan aan alle coronamaatregelen en in het bijzonder de 1,5 meter afstand.

  Daarnaast blijven de volgende richtlijnen en adviezen gelden: 

  • Bij klachten: blijf thuis en bij blijvende klachten: laat je testen op corona!
  • Als je je laat testen: blijf thuis tot uitslag test bekend is.
  • Bij een positieve corona testuitslag moeten directe contacten 10 dagen in quarantaine vanaf het laatste contactmoment.
  • Ben je positief getest op corona en in quarantaine, dan mag je pas weer clubactiviteiten hervatten als je volledig klachtenvrij bent.
  • Stel het bestuur van TOGB (via trainer of ander staflid) op de hoogte wanneer je een test hebt aangevraagd, over de uitslag van je en wanneer je weer volledig hersteld bent.

  Helaas raken de nieuwe maatregelen nu dus ook onze sportactiviteiten. Een forse teleurstelling en al helemaal als je handbalt of voetbalt en 18 jaar of ouder bent. Als bestuur zoeken we naar manieren om ook in deze lastige tijden het verenigingsgevoel hoog te houden. Mocht je daar creatieve idee├źn voor hebben, laat het ons weten. 

  Laten we hopen dat de maatregelen effect hebben en er over vier weken weer meer ruimte komt om in teamverband te sporten. Door ons strikt aan de maatregelen te houden kunnen we daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

  Tot die tijd: Let op elkaar en blijf gezond.

  Het SV bestuur,

  Suzan, Marijke, Andy, Harry, Kees, Robin, Tim en Wim